חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת פטריות בצל ותרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת פטריות בצל ותרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם תרד
250 גרם פטריות פורטבלו פרוסות
1 כרישה פרוסה
2 בצלים פרוסים
4 ביצים
250 גרם גבינה לבנה
75 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 מיכל שמנת חמוצה
50 גרם גבינת צאן שמנה חצי קשה
3 כפות קמח תופח
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כף יין לבן יבש
מלח
פלפל
2 כפות שמן
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל ולאחר שתי דקות של ערבוב מוסיפים גם את הפטריות. ממליחים ומפלפלים. לאחר טיגון תוך ערבוב של כשלוש עד ארבע דקות מוסיפים את השמנת, גבינת הצאן והיין. מערבבים היטב ומוסיפים את אגוז המוסקט. מבשלים על אש גבוהה עד שגבינת הצאן נמסה וכל הנוזלים התאדו. מכבים את האש ומצננים.
חולטים את התרד כעשרים שניות במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח לעצירת תהליך הבישול. קוצצים את התרד ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הקמח והגבינה לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הפטריות והבצל ומערבבים היטב שוב. בתבנית משומנת שמים מחצים מכמות תערובת הביצים והפטריות. עליהם מניחים את התרד הקצוץ ומכסים בשארית התערובת. מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כשלושת רבעי השעה. או עד שהפשטידה משחימה יפה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון