הוראות הכנה
מרכיבים
125 גרם מרגרינה לאפיה ללא מלח (אפשר גם חמאה)
2 כוסות קמח
1.5 כפות מים קרים
רבע כוס יין לבן יבש
רבע כס חלב
3 ביצים
3 בצלים בינוניים פרוסים דק
1 כרישה פרוסה דק
400 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק
1 גביע שמנת חמוצה
כף קמח או קורנפלור מדולל
מעט שמן לטיגון
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
לשים בקערה 2 כוסות קמח, מים, מרגרינה וביצה אחת עד לקבלת בצק פריך (ניתן להוסיף מעט מלח). שוטחים את הבצק על תבנית פאי (קוטר 24) ודואגים ליצור שוליים אחידים. מטגנים את הבצל והכרישה בשמן במחבת גדולה עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד שתי דקות. מוסיפים את הקמח ולאחר חצי דקה מוסיפים את השמנת, החלב והיין הלבן ומבשלים כחמש דקות ביחד. מוסיפים את אגוז המוסקט, מעט מלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. מצננים. לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב.
דואגים לחורר בעזרת מזלג את כל הבצק בתבנית הפאי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כעשר דקות. אחרי עשר דקות, שופכים את הבלילה על הבצק ומחזירים לתנור לעשר דקות. לאחר עשר דקות מפזרים את הגבינה המגוררת מעל הפשטידה ומחזירים לתנור לעוד כחצי שעה עד ארבעים דקות. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון