חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת פטריות ובצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת פטריות ובצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
125 גרם מרגרינה לאפיה ללא מלח (אפשר גם חמאה)
2 כוסות קמח
1.5 כפות מים קרים
רבע כוס יין לבן יבש
רבע כס חלב
3 ביצים
3 בצלים בינוניים פרוסים דק
1 כרישה פרוסה דק
400 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק
1 גביע שמנת חמוצה
כף קמח או קורנפלור מדולל
מעט שמן לטיגון
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
לשים בקערה 2 כוסות קמח, מים, מרגרינה וביצה אחת עד לקבלת בצק פריך (ניתן להוסיף מעט מלח). שוטחים את הבצק על תבנית פאי (קוטר 24) ודואגים ליצור שוליים אחידים. מטגנים את הבצל והכרישה בשמן במחבת גדולה עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד שתי דקות. מוסיפים את הקמח ולאחר חצי דקה מוסיפים את השמנת, החלב והיין הלבן ומבשלים כחמש דקות ביחד. מוסיפים את אגוז המוסקט, מעט מלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. מצננים. לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב.
דואגים לחורר בעזרת מזלג את כל הבצק בתבנית הפאי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כעשר דקות. אחרי עשר דקות, שופכים את הבלילה על הבצק ומחזירים לתנור לעשר דקות. לאחר עשר דקות מפזרים את הגבינה המגוררת מעל הפשטידה ומחזירים לתנור לעוד כחצי שעה עד ארבעים דקות. מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון