הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם פטריות פורטבלו פרוסות
1 כרישה קטנה פרוסה דק
150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
100 גרם גבינת "טוב טעם"
2 כפות שמן
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לרביכה: ½ מיכל שמנת מתוקה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
לבצק: 200 גרם קמח
1 ביצה
¼ כוס שמן
2 כפות מים קרים
אופן ההכנה
לשים היטב את כל חומרי הבצק לקבלת בצק פריך שמנוני מעט. מרדדים את הבצק ומניחים אותו בעדינות על תבנית הפאי. מיישרים את השוליים ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.
מחממים את השמן במחבת. מטגנים קלות את הכרישה ומוסיפים לאחר כדקה את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל. מטגנים היטב יחד ומסירים מהאש. טורפים היטב את כל חומרי הרביכה יחד. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ומניחים על הבצק "משקולת" בדמות נייר כסף מלא בקטניות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשבע דקות. מוציאים מהתנור ומסירים את המשקולת. מניחים בתחתית הקלתית שיצאה מהתנור את הפטריות המוקפצות עם הכרישה. מוסיפים את חזה האווז הקצוץ ומפוררים את הגבינה. יוצקים מעל הכל את הרביכה ומכניסים חזרה לתנור ל-25 דקות עד חצי שעה או עד להשחמה נאה. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון