הוראות הכנה
מרכיבים
400 גר' בצק עלים
50 גר' חמאה
1/2 קילו פיטריות שמפיניון טריות (או קופסת פיטריות )
חבילה בצל ירוק
2 ביצים
שמנת מתוקה (מספיק שמנת לבישול 15%) או כוס חלב
2 כפות קמח (או קצת יותר אם משתמשים בחלב)
100-150 גר' גבינה צהובה מגורדת
פלפל, מלח, אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מרפדים תבנית עגולה ב 2/3 מכמות הבצק
מטגנים בחמאה את הפיטריות הקצוצות עם הבצל הירוק.
בקערה מערבבים את הביצים השמנת הגבינה והקמח ומתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
את הפיטריות המטוגנות מניחים על הבצק ומעל את הבלילה .
את שארית בצק העלים מחלקים לפסים ושמים כשתי וערב מעל הבלילה.
אופים בחום ביניני עד שהשטידה מתייצבת ומשחימה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון