הוראות הכנה
מרכיבים
12 עלי פילו (6 לתחתית ו-6 מעל הבשר)
1 בצל מטוגן
1 ק"ג בשר צוואר טחון (ניתן לערבב הודו ובקר)
2 פרוסות לחם (פנים הלחם) שהושרו ונסחטו - לפורר פנימה
1 חציל קלוי (התוכן)
100 ג"ר צנוברים
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
1 כף שטוחה - פלפל שחור
1/2 כף אבקת מרק
מלח לפי הטעם
¼ כוס מים.
אופן ההכנה
הכנת המילוי
1. קולים חציל גדול על האש ומוציאים את תוכנו מזלפים מעט לימון
2.במחבת עם מעט שמן מטגנים בצל עד הזהבה קלה
3. מוסיפים למחבת את כל החומרים פרט ללחם ומערבבים כל הזמן בכף עץ
עד שהצבע מתחלף לאפור.
4.בקערה מערבבים את עיסת הבשר עם מחית החציל וצרור פטרוזיליה
ופרוסות הלחם שהושרו במים
5.מרפדים תבנית ב-6 דפי פילו (למרוח מעל כל עלה בשמן/חמאה מומסת)
6.שופכים את המלית ומישרים את המלית
7.מכסים שוב בעוד 6 דפי פילו (למרוח מעל כל עלה בשמן/חמאה מומסת)
8.למרוח את הדף העליון ולפזר שומשום.
9.אופים בתנור שחומם ממראש לחום בינוני (180*) עד להזהבה בערך 30 דקות
מגיש:
מקור: דודה שרה
שתף את המתכון