חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת קוסקוס וירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קוסקוס וירקות מתאימים באופן מסורתי. הכנתי קוסקוס ושדרגתי אותו לפשטידה עם ירקות. brבתוצאה מפתיעה בטעמה העדין.
פשטידת קוסקוס וירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קוסקוס וירקות מתאימים באופן מסורתי. הכנתי קוסקוס ושדרגתי אותו לפשטידה עם ירקות. brבתוצאה מפתיעה בטעמה העדין.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה קוסקוס דק להכנה מהירה (350 גרם)
½ חבילה (400 גרם) “לקט נורמנדי" קפוא (כרובית ברוקלי וגזר)
3 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח דק
100 גרם בצל (בצל בינוני), חצוי ופרוס לפרוסות דקות
1 שן שום , חתוכה לפרוסות דקות
2 כפות שמן זית
3 ביצים , טרופות
2 כפיות אבקת מרק עוף
תרסיס שמן לצפוי התבנית
2-3 כפות סולת לפזור על השמן בתבנית.
תבנית פיירקס 25X15 ס"מ.
אופן ההכנה
לבשל את הקוסקוס לפי ההוראות על השקית , להניח לקרור.
להכין בסיר 400 גרם לקט נורמנדי (ממליץ לחתוך חלקים ארוכים לקטעים של כ-3 ס"מ) עם 3 כוסות מים רותחים . להביא לרתיחה מחדש ולבשל על אש נמוכה כ-5 דקות.
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
לסנן את הירקות ממי הבישול ולהעביר אותם לקערה גדולה. לטגן את פרוסות הבצל במחבת עם 3 כפות שמן זית עד שקיפות ולהוסיף את פרוסות השום. להמשיך לטגן תוך ערבוב, עד השחמה. להעביר את הבצל והשום המטוגנים , עם השמן הנותר, לקערה עם הירקות ולערבב. להוסיף את הקוסקוס , הביצים הטרופות ואבקת מרק עוף ולערבב היטב את כל התערובת.
לשמן את תבנית האפייה עם תרסיס שמן ולפזר סולת על השמן (לנער את הסולת בתבנית המשומנת לקבלת צפוי אחיד ולהפטר מעודף הסולת).
להעביר את תערובת הקוסקוס והירקות לתבנית ולשטח באופן שווה עם מרית פלסטית. לקישוט אפשר לעבור עם מזלג שתי וערב ליצירת רשת חריצים.
לאפות ב- 180°c במשך כ-35 דקות או עד השחמה קלה של פני השטח העליונים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מקורי
שתף את המתכון