הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה קוסקוס דק להכנה מהירה (350 גרם)
½ חבילה (400 גרם) לקט נורמנדי" קפוא (כרובית ברוקלי וגזר)
3 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח דק
100 גרם בצל (בצל בינוני), חצוי ופרוס לפרוסות דקות
1 שן שום , חתוכה לפרוסות דקות
2 כפות שמן זית
3 ביצים , טרופות
2 כפיות אבקת מרק עוף
תרסיס שמן לצפוי התבנית
2-3 כפות סולת לפזור על השמן בתבנית.
תבנית פיירקס 25X15 ס"מ.
אופן ההכנה
לבשל את הקוסקוס לפי ההוראות על השקית , להניח לקרור.
להכין בסיר 400 גרם לקט נורמנדי (ממליץ לחתוך חלקים ארוכים לקטעים של כ-3 ס"מ) עם 3 כוסות מים רותחים . להביא לרתיחה מחדש ולבשל על אש נמוכה כ-5 דקות.
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
לסנן את הירקות ממי הבישול ולהעביר אותם לקערה גדולה. לטגן את פרוסות הבצל במחבת עם 3 כפות שמן זית עד שקיפות ולהוסיף את פרוסות השום. להמשיך לטגן תוך ערבוב, עד השחמה. להעביר את הבצל והשום המטוגנים , עם השמן הנותר, לקערה עם הירקות ולערבב. להוסיף את הקוסקוס , הביצים הטרופות ואבקת מרק עוף ולערבב היטב את כל התערובת.
לשמן את תבנית האפייה עם תרסיס שמן ולפזר סולת על השמן (לנער את הסולת בתבנית המשומנת לקבלת צפוי אחיד ולהפטר מעודף הסולת).
להעביר את תערובת הקוסקוס והירקות לתבנית ולשטח באופן שווה עם מרית פלסטית. לקישוט אפשר לעבור עם מזלג שתי וערב ליצירת רשת חריצים.
לאפות ב- 180°c במשך כ-35 דקות או עד השחמה קלה של פני השטח העליונים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון