הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קישואים,
1 כוס חלב,
100 גרם גבינה לבנה רכה שמנה או כחושה,
100 גרם גבינה בולגרית מלוחה או צפתית,
100 גרם גבינה צהובה מגוררת לא חריפה,
50 גרם גבינה מגוררת מסוג פרמזן או קצ'קוואל,
4 ביצים,
3 כפות חמאה או מרגרינה,
מלח ופלפל לפי הטעם, אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם, קורט סוכר.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה לחום בינוני (180°c).
לגרד את קליפת הקישואים, לחתוך את הקישואים לקוביות להניח בסיר.
לצקת על הקישואים את החלב ולתבל במלח (לא הרבה) לבשל על להבה בינונית עד לרתיחה, להקטין את הלהבה, ולבשל עוד 5 דקות על סף הרתיחה ,לסנן. לערבב בקערה את הגבינה הלבנה, הגבינה המלוחה ומחצית מכל גבינה צהובה.
לטרוף קלות את הביצים ולהוסיף לקערה, להוסיף את הקישואים ולתבל במלח פלפל שחור מוסקט וסוכר, לערבב היטב.
לשמן תבנית אפיה במעט חמאה או מרגרינה ולצקת לתוכה את תערובת הקישואים, את החמאה הנותרת לחתוך לקוביות קטנות ולפזר למעלה בצורה אחידה. לאפות (180°c) במשך 30 דקות.
לערבב את שתי הגבינות הצהובות שנותרו, להוציא את התבנית מהתנור ולזרות את הגבינות על המאפה, להחזיר לתנור ולהמשיך לאפות עוד כ20- דקות, או עד שהפשטידה תיקרש והגבינה תזהיב.
מגיש:
מקור: בית
שתף את המתכון