הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם בשר הודו טחון, או בקר (במקור בשר בופלו או הודו)
1 בצל קצוץ דק
2 כוסות ירקות (גזר קצוץ, תירס, אפונה- אפשר גם מירקות מוקפאים)
½1 -2 כוסות פרחי כרובית
80 גרם מחמאה (במקור :חמאה)
¾ כוס מרק בשר
1 כפית רוטב וורצסטרשייר
מלח ים טחון ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-200°c .
לאדות את פרחי הכרובית במעט מים עד ריכוך.
בזמן שהכרובית מתאדה, לטגן את הבצל הקצוץ , על אש בינונית , עם חצי מכמות המחמאה עד שמזהיב מעט. להוסיף את הגזר הקצוץ ולערבב . להמשיך לטגן עוד כ-2 דקות ולהוסיף את התירס והאפונה. להוסיף את הבשר הטחון ולערבב עד שהבשר מאבד את צבעו האדום. להוסיף חצי מכמות מרק הבשר, לתבל במלח, פלפל, ורוטב וורצסטרשייר לערבב ולבשל כ-10 דקות נוספות. להוסיף מרק בשר במידת הצורך כדי לשמור על לחות.
לטחון את פרחי הכרובית למחית חלקה בבלנדר.
לשמן תבנית אפיה (20X30 ס"מ) ולשטח את התערובת המבושלת בשכבה אחידה. לפזר מלמעלה את המחית של הכרובית וליצור פני שטח לא חלקים עם מזלג. (אם אפונה יוצאת על פני השטח, היא תקבל צורה נאה באפייה).
לאפות כ-30 דקות עד שהמשטח העליון מבעבע ומקבל גוון חום יפה.
אפשר לקבל גוון חום יותר כהה ע"י חמום בגריל עליון למשך מספר דקות?
מגיש:
מקור: אמריקאי (מתורגם)
שתף את המתכון