הוראות הכנה
מרכיבים
- 2-3 פירורי לחם
- שקית במבה אוסם קטנה
- כוס גרגירי תירס מסוננים (אפשר מקופסא)
- 3 ביצים
- מלח ופלפל שחור
- כפית אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
- מיכל שמנת חמוצה
- 150 ג"ר גבינה צהובה מגוררת גס
אופן ההכנה
- בתבנית עגולה ולא גבוהה (תבנית פשטידות) משמנים מעט ומצפים בפירורי הלחם. (את שארית פירורי הלחם שנשאר להוציא).
- מחממים תנור לחום של 140°c.
- מערבבים בקערה את התירס עם הבמבה.
- טורפים את הביצים, בקערה אחרת ומתבלים עם המלח, הפלפל ואבקת המרק.
- לבלילת הביצים מוסיפים את השמנת ומחצית מכמות הגבינה הצהובה.
- יוצקים את תערובת הביצים לבמבה והתירס ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית לשכבה אחידה, ומפזרים מעל את שארית הגבינה.
- אופים במשך 40-50 דקות, עד להזהבת הפשטידה.
-
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אלתור
שתף את המתכון