הוראות הכנה
מרכיבים
למלית:
3 כפות שמן תירס
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
1 שן שום קצוץ דק
2 בצל ירוק קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
600 גר' בשר טחון
½ כוס צימוקים (לא חובה)
½ כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים
3 ביצים קשות קצוצות
כפית פפריקה אדומה
½ כפית פפריקה חריפה
½ כפית כמון
מלח ופלפל שחור
לפירה:
10 תפוחי אדמה
50 גר' מרגרינה
1 ביצה
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
לפירה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ומכינים פירה. מוסיפים את המרגרינה , הביצה, התבלינים ומערבבים עד שיוצא פירה עדין.
למלית:
מטגנים את הבצל והשום במחבת גדולה, עד לריכוך. מוסיפים את הפלפל האדום והבצל הירוק ל 5 דקות נוספות. מגבירים את האש ומוסיפים את הבשר הטחון. צריך לפורר אותו בעזרת מזלג ולטגן אותו עד לשינוי הצבע של הבשר. לא לבשל יותר מידי, יש להוסיף שמן במידת הצורך. מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים את שאר המרכיבים. מתבלים ומקררים.
לוקחים תבנית מלבנית, משמנים קלות ומוסיפים ½ מכמות הפירה בתחתית התבנית. מוסיפים את כל המלית מעל ואת שאר הפירה מעל המלית. טורפים חלמון ומורחים אותו על הפירה.
אופים ותנור שחומם מראש בחום בינוני כ 40 דקות.
בתאבון.
מגיש:
מקור: ארגנטינה
שתף את המתכון