הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם תפוחי אדמה לבנים
150 גרם כרשה (לוף)
1 כפית אבקת מרק בצל
2 כפות קמח תופח
4 ביצים גדולות
1 כפית מלח דק
3 כפות שמן זית כתית מעולה
מעט סולת לזריה בתבנית
קערת פיירקס בקוטר כ 22 ס"מ
אופן ההכנה
מחממים תנור אפיה ל-180°C
קולפים את תפוחי האדמה , שוטפים במים וחוצים כל תפוח. מרסקים את תפוחי האדמה במעבד מזון לאטריות עבות.
שמים את תפוחי האדמה במסננת וסוחטים את כל הנוזלים (כמה שאפשר) ומשאירים בצד לטפטוף לכלי.
בינתיים פורסים את הכרשה לחצי לאורך ואח"כ לפרוסות דקות. מטגנים בשמן הזית במחבת תוך בחישה כ-5 דקות עד להזהבה קלה.
מעבירים את הכרשה עם השמן אל קערה עמוקה ומוסיפים את תפוחי האדמה.
מוסיפים 4 ביצים טרופות , מלח, קמח ואבקת מרק בצל.
(אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה- לא חובה).
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה.
משמנים את קערת הפיירקס בתרסיס שמן זית ומפזרים מעט סולת על הדפנות.
מעבירים את התערובת לקערת הפיירקס ואופים 45-50 דקות עד השחמה יפה מסביב ולמעלה.
מקררים כ-15 דקות ואפשר להגיש.
בתיאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון