הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים
1 ק"ג קמח
½1 כפות (30 גרם) שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
¼ כוס ילאן (דבש תמרים)
כ-4 כוסות מים
1 שקית אבקת אפייה
חומרים להגשה
למריחה כציפוי 1/4 כוס סילאן
½ חב' חמאה מומסת
150 ג"ר אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
אופן ההכנה
לבצק:
מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.ורבע הכוס סילאן,
מוסיפים את המים תוך ערבוב עד שנוצרת בלילה דלילה (כמו של פנקייקס).
מכסים ומניחים לתפיחה לשעה וחצי (או שעתיים במזג אוויר קר),
עד שהבלילה מכפילה את נפחה ויש בה הרבה בועות. טורפים את הבלילה
ומוסיפים את אבקת האפייה. מניחים שוב לחצי שעה.
לפני הטיגון טורפים שוב את הבלילה כדי להוציא ממנה את האוויר.
הטיגון: משמנים מחבת טפלון בכמה טיפות שמן (או חמאה מזוקקת).
לא מחממים את המחבת. יוצקים למחבת מצקת או מצקת וחצי מהבלילה
ומטלטלים את המחבת כך שהבלילה תכסה אותה בשכבה דקה. מטגנים על להבה
בינונית-נמוכה 2-3 דקות, עד שהבלילה מתייצבת, בחלקה העליון נוצרות בועות
אוויר יפות, והלחוח ספוגי וקל. מחליקים לצלחת,
מקררים את תחתית המחבת בתוך קערת מי קרח, שוב משמנים ושוב מטגנים.
ממשיכים לטגן כך חביתיות, ומקפידים לטגן כל חביתית חדשה במחבת קרה.
אופן ההגשה
בעוד הלחוח חם מורחים מעט חמאה ומורחים 2 כפות סילאן מפזרים מעט אגוזים
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון