חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פתות/לחוח פנקייק מלוח שמלווה כמעט כל ארוחה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הפיתה האלטרנטיבית נימוחה בפה מוגשת ליד מרק העוף או הרגל
פתות/לחוח פנקייק מלוח שמלווה כמעט כל ארוחה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הפיתה האלטרנטיבית נימוחה בפה מוגשת ליד מרק העוף או הרגל
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
½1 כפות שמרים יבשים או 30 ג"ר שמרים
1/4 כוס שמן תירס
1.5 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
כ-4 כוסות מים
1 שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה
לבצק:
מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.
מוסיפים את המים תוך ערבוב עד שנוצרת בלילה דלילה (כמו של פנקייקס).
מכסים ומניחים לתפיחה לשעה וחצי (או שעתיים במזג אוויר קר),
עד שהבלילה מכפילה את נפחה ויש בה הרבה בועות. טורפים את הבלילה
ומוסיפים את אבקת האפייה. מניחים שוב לחצי שעה.
לפני הטיגון טורפים שוב את הבלילה כדי להוציא ממנה את האוויר.
הטיגון: משמנים מחבת טפלון בכמה טיפות שמן (או מחמאה ).
לא מחממים את המחבת. יוצקים למחבת מצקת או מצקת וחצי מהבלילה
ומטלטלים את המחבת כך שהבלילה תכסה אותה בשכבה דקה. מטגנים על להבה
בינונית-נמוכה 2-3 דקות, עד שהבלילה מתייצבת, בחלקה העליון נוצרות בועות
אוויר יפות, והלחוח ספוגי וקל. מחליקים לצלחת,
מקררים את תחתית המחבת בתוך קערת מי קרח, שוב משמנים ושוב מטגנים.
ממשיכים לטגן כך חביתיות, ומקפידים לטגן כל חביתית חדשה במחבת קרה.
אופן ההגשה
בעוד הלחוח חם מורחים מעט מחמאה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: מסעודה (צילום איריס מתכונים) מקור הצילום :https://www.iris-matkonim.com/
שתף את המתכון