חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פתיתים (או חיטה תפוחה) שחומים עם כרעי עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

במטבח הערבי משתמשים לתבשיל זה החיטה מוטפחת אך הפתיתים הם תחליף ראוי
פתיתים (או חיטה תפוחה) שחומים עם כרעי עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

במטבח הערבי משתמשים לתבשיל זה החיטה מוטפחת אך הפתיתים הם תחליף ראוי
הוראות הכנה
מרכיבים
לעוף בגריל
1 עוף או 6 כרעיים
1/2 כף כמון
1/2 כף פלפל שחור גרוס עבה
1כפית שמן
1 כפית תבלין גריל
1/4 כפית מלח
לפתיתים:
500 ג"ר שקית פתיתים עגולים
3 כוסות מים
1 כוס מים עם 1 כפית אבקת מרק מומסת
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית כמון טחון
1/4 כפית מלח (כמות מופחתת בגלל אבקת המרק)
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס שמן תירס לטיגון או רוטב צליית העוף
1/2 כוס גרגירי חומוס (מקופסא) לעיטור המנה
אופן ההכנה
1. בקערה עם כף שמן מערבבים את תבליני העוף ומורחים את העוף היטב
2. מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות לשעה
3. במחבת עם כף שמן מטגנים את הבצל עם מעט מלח עד הזהבה ומניחים בצד
4. בסיר עם 5 כפות שמן שטוגן בו הבצל או רוטב העוף והתבלינים לפתיתים
ומטגנים את הפתיתים עד השחמה (זהירות שלא ישרף)
6.מוסיפים לסיר 4 כוסות מים רותחים מערבבים ומכסים מורידים את האש לנמוכה
7. לאחר שלוש דקות מערבבים שוב מכסים ומבשלים עוד 3 דקות
8. מסירים מהאש וממתינים כ3 דקות נוספות עם מיכסה
9. פותחים את המכסה ומערבבים
להרכבת המנה
מערבבים את הפתיתים עם הבצל המטוגן ומניחים בתחתית תבנית הגשה
מעל מוסיפים נתחי עוף מהעוף שנאפה וגרגירי חומוס ומגישים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון