הוראות הכנה
מרכיבים
לעוף בגריל
1 עוף או 6 כרעיים
1/2 כף כמון
1/2 כף פלפל שחור גרוס עבה
1כפית שמן
1 כפית תבלין גריל
1/4 כפית מלח
לפתיתים:
500 ג"ר שקית פתיתים עגולים
3 כוסות מים
1 כוס מים עם 1 כפית אבקת מרק מומסת
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית כמון טחון
1/4 כפית מלח (כמות מופחתת בגלל אבקת המרק)
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס שמן תירס לטיגון או רוטב צליית העוף
1/2 כוס גרגירי חומוס (מקופסא) לעיטור המנה
אופן ההכנה
1. בקערה עם כף שמן מערבבים את תבליני העוף ומורחים את העוף היטב
2. מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות לשעה
3. במחבת עם כף שמן מטגנים את הבצל עם מעט מלח עד הזהבה ומניחים בצד
4. בסיר עם 5 כפות שמן שטוגן בו הבצל או רוטב העוף והתבלינים לפתיתים
ומטגנים את הפתיתים עד השחמה (זהירות שלא ישרף)
6.מוסיפים לסיר 4 כוסות מים רותחים מערבבים ומכסים מורידים את האש לנמוכה
7. לאחר שלוש דקות מערבבים שוב מכסים ומבשלים עוד 3 דקות
8. מסירים מהאש וממתינים כ3 דקות נוספות עם מיכסה
9. פותחים את המכסה ומערבבים
להרכבת המנה
מערבבים את הפתיתים עם הבצל המטוגן ומניחים בתחתית תבנית הגשה
מעל מוסיפים נתחי עוף מהעוף שנאפה וגרגירי חומוס ומגישים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון