הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת פתיתים של "אסם" (500 גר')
1 בצל קצוץ קטן
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 בטטה בגודל בינוני חתוכה לקוביות קטנות
צרור עירית קצוץ דק (לא חובה אבל מומלץ מאד)
5 נקניקיות עוף חתוכות לעיגולים או סוג אחר של נקניק שאוהבים חתוך לקוביות קטנות (אפשר להחליף את הבשר בטופו חתוך לקוביות)
מעט כורכום
4 כפות שמן (מומלץ קנולה, חמניות או סויה)
½3 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מחממים 3 כפות מהשמן בסיר גדול.
2. מזהיבים את הבצל ונזהרים שלא יישרף.
3. כשהבצל מקבל גוון זהוב, מוסיפים את קוביות הגזר והבטטה וממשיכים לטגן עד שהקוביות מזהיבות.
4. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומטגנים מספר דקות עד שכל הפתיתים מצופים בשמן ופתיתים אחדים מקבלים גוון חום בהיר. מוסיפים את התבלינים.
5. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 6 דקות. מערבבים מדי פעם.
6. בינתיים, מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הנקניקיות. מטגנים עד להזהבה.
7. פותחים את הסיר ובודקים את הפתיתים. אם הם עדיין קשים מכסים וממתינים 5 דקות נוספות. אם הפתיתים רכים והתבשיל מעט דביק מעבירים לקערה רחבה ופותחים/מפרידים בעדינות בעזרת מזלג.
8. מוסיפים את הנקניקיות, ואת העירית הקצוצה ומערבבים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון