חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צ'אי הודי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מי שמכיר את המשקה הזה מבתי הקפה.. אז זה זה. משקה מצויין ללא קפאין, אומרים שהוא בריא ומלא בחוכמה ההודית (אמור להכיל כ-30 צמחים שונים).
צ'אי הודי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מי שמכיר את המשקה הזה מבתי הקפה.. אז זה זה. משקה מצויין ללא קפאין, אומרים שהוא בריא ומלא בחוכמה ההודית (אמור להכיל כ-30 צמחים שונים).
הוראות הכנה
מרכיבים
מים רותחים
חלב
אבקה / חליטה של צ'אי הודי (עדיף אבקה, יותר מקצועי).
סוכר חום / דבש
קינמון גרוס (אבקה)
* דרוש מתקן חליטה / סינון (יש כאלה ממש בזול)
אופן ההכנה
כמו תמיד, להרתיח מים.
בנוסף לחמם חלב וכמו תמיד לא לתת לו לרתוח, להוריד מהאש קצת לפני הרתיחה שלא יגלוש.
בכוס לשים כפית דבש מלאה או כפית סוכר חום (אני אישית מעדיף סוכר חום אבל גם דבש אמור
להיות מאוד טעים).
להניח את המתקן חליטה על הכוס ולשפוך חליטה לתוך המסנן (בערך עד שיש לנו קו שווה במסנן) או 3 כפיות אבקה.
למזוג מים רותחים לתוך המסנן בערך 1/4 גובה (עד מילוי 1/4 כוס), להמתין עד שכל המים ירדו מהמסנן ואז לערבב היטב.
להחזיר המסנן מעל לכוס ולשפוך כחצי גובה חלב חם (עד למילוי 3/4 כוס), לאחר שירד כל החלב מהמסנן שוב לערבב היטב.
להקציף חלב חם/קר ולמלא את יתר הכוס בקצף (למי שאין מקצף פשוט למלא את שאר הכוס בחלב חם).
לפזר קינמון גרוס ע"ג הקצף ולהגיש.
בהצלחה.
מגיש: sabal1
מקור: הודו
שתף את המתכון