הוראות הכנה
מרכיבים
מים רותחים
חלב
אבקה / חליטה של צ'אי הודי (עדיף אבקה, יותר מקצועי).
סוכר חום / דבש
קינמון גרוס (אבקה)
* דרוש מתקן חליטה / סינון (יש כאלה ממש בזול)
אופן ההכנה
כמו תמיד, להרתיח מים.
בנוסף לחמם חלב וכמו תמיד לא לתת לו לרתוח, להוריד מהאש קצת לפני הרתיחה שלא יגלוש.
בכוס לשים כפית דבש מלאה או כפית סוכר חום (אני אישית מעדיף סוכר חום אבל גם דבש אמור
להיות מאוד טעים).
להניח את המתקן חליטה על הכוס ולשפוך חליטה לתוך המסנן (בערך עד שיש לנו קו שווה במסנן) או 3 כפיות אבקה.
למזוג מים רותחים לתוך המסנן בערך 1/4 גובה (עד מילוי 1/4 כוס), להמתין עד שכל המים ירדו מהמסנן ואז לערבב היטב.
להחזיר המסנן מעל לכוס ולשפוך כחצי גובה חלב חם (עד למילוי 3/4 כוס), לאחר שירד כל החלב מהמסנן שוב לערבב היטב.
להקציף חלב חם/קר ולמלא את יתר הכוס בקצף (למי שאין מקצף פשוט למלא את שאר הכוס בחלב חם).
לפזר קינמון גרוס ע"ג הקצף ולהגיש.
בהצלחה.
מגיש:
מקור: הודו
שתף את המתכון