הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם בשר צוואר לבן מחולק לשני נתחים
400 גרם כרוב אדום חתוך לרצועות
70 גרם נקניק "קוסטיצה" חתוך לריבועים
140 מ"ל יין אדום יבש
250 גרם שמנת מתוקה
1 כף ציר בשר לבן
צרור קטן של מרווה
מעט פפריקה מעושנת
מלח ים
אופן ההכנה
יוצקים לסיר את היין ומוסיפים את הכרוב והנקניק ומבשלים עד לריכוך הכרוב. מתבלים במעט מלח.
לסיר נפרד יוצקים את השמנת ומוסיפים את המרווה ומצמצמים למחצית הכמות. מתבלים במעט מלח.
צולים את הבשר על מחבת גריל לשתי דקות מכל צד ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לשבע דקות נוספות.
על צלחת ההגשה מניחים ארבע כפות מתערובת הכרוב ופורסים לידן את נתחי הבשר. יוצקים מעט מרוטב השמנת ליד הבשר ובוזקים מעליו פפריקה מעושנת.
מגיש:
מקור: שף אייל טורס ממסעדת אודאון
שתף את המתכון