חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צוצחלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל גרוזיני טעים
צוצחלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל גרוזיני טעים
הוראות הכנה
מרכיבים
כ- 700 גר' אילסרים קלופים ( אפשר גם עם אגוזי מלך)
3 כוסות קמח
3 כוסות סוכר
1 כפית תמרהינדי
1/2 כפית תרכיז רימונים
5 כוסות יין אדום מתוק
7 כוסות מים
מעט צבע מאכל אדום
אופן ההכנה
משחילים חוט חזק במחט ויוצרים 20 מחרוזות של 20 אילסרים. משאירים חוט בקצוות לשם תליה לייבוש. מניחים בצד.
מערבבים קמח וסוכר בסיר רצוי סיר עבה וכבד, מוסיפים תמרהינדי ותרכיז רימונים יין ומים ומערבבים היטב. מרתיחים על אש גבוהה תוך בחישה מתמדת בכף עץ לאחר כמה דק' מנמיכים את האש וממשיכים לבחוש בערך 15 דק' עד שהתערובת מסמיכה למרקם של פודינג והוא מקבל צבע חום כהה. אם זה סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים חמים ולהמשיך לבחוש.מוסיפים צבע מאכל ומורידים מהאש.
לוקחים מחרוזת אחת של אילסרים מחזיקים בחוט בצד אחד וטובלים בסיר , נותנים לו לטפטף מעט ואז תולים על מקל לייבוש. כך עושים עם שאר המחרוזות.
מייבשים בערך שלושה ימים.
הוא מוכן לאכילה , אפשר לחתוך אותו לפרוסות או לאכול אותו כך.
רצוי לשמור במקרר.
הערה: עם תערובות זו עושים גם פלמושי , במקום לטבול אילסרים מוזגים את התערובות לצלוחיות בעודו חם ומסמנים מעויינים , מפזרים מעל מעט אגוזי מלך קצוצים ומקררים עד לקרישה במקרר, חותכים לפי סימון המעויינים ואוכלים. פשוט מעדן. בתיאבון
מגיש:
מקור: גרוזיני
שתף את המתכון