הוראות הכנה
מרכיבים
ליטר 1 בדגי או מיץ ענבים טהור
קמח 1/2 קג'
קילו אגוזי מלך חתוכים
אופן ההכנה
מחרוזות עם אגוזי מלך - חותכים את האגוזים לרבעים וקולאים אותם על המחבט
אחרי קליא שמשחילים אותם על החוט.
מערבבים עם מקסר את הקמח והמיץ קודם ב 2 כוסות מיץ שלא יהיו גושים אחר כך מוסיפים
את כל המיץ כשהמיץ הומוגני בלי גושים מתחילים לבשל תוך כדי עירבוב. חייבים לערבב בלי
להפסיק. מתחיל להסמיך ומשנה צבע. כשמתחיל לרתוח זה הזמן לטבול את המחרוזות של
אגוזים בתוך התערובת.
את החרוזות תולים על מקל.. מייבשים 3.. עד 4 ימים.
הערה: בדגי זה התמצית של מיץ ענבים, ומשתמשים בו כשאין ענבים.
מכינים אותו כך:
מבשלים מיץ ענבים עד להסמכה. כמו סירופ ושומרים אותו בצנצנות לכל השנה.
בעונה של ענבים מכינים פלמושי ממיץ ענבים טרי.
מגיש:
מקור: אתר יוצאי גרוזיה בישראל https://kehila.ios.st
שתף את המתכון