הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים למלית הבשר
750 ג"ר בשר בקר צוואר
2 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד
6 שיני שום טחון
מלח ופלפל שחור
1 כפית גרגירי כוזברה טחונים
1/2 פלפל שטה חריף טחון
חומרים לבצק
1 ק"ג קמח
2 ביצים
מעט מלח
3 כפות שמן
ניתן להוסיף בהדרגה לפי הצורך 2 כוסות סודה לשתיה
אופן ההכנה
אופן הכנת המלית
1.מערבבים את כל החומרים יחדיו ומוסיפים בהדרגה עד 1/2 כוס מים עד
לספיגה מוחלטת
2.מניחים את הבשר למספר שעות במקרר לספיגת הטעמים
אופן הכנת הבצק
1.לשים את כל החומרים יחד עד ליצירת בצק חלק ונעים
לעבודה , במידת הצורך ניתן להוסיף בהדרגה קמח
2.נותנים לבצק לנוח במשך כ 15 דקות ויוצרים כדורים
קטנים , קצת יותר גדול מכדור פינג פונג.
3.שוב נותנים לבצק לנוח כ 10 דקות נוספות ומתחילים
את תהליך ההכנה.
4.בעזרת מערוך משטחים את כדורי הבצק לעלה עגול לא
עבה ולא דק במיוחד .שמים כף וחצי ממלית הבשר על
החצי הראשון של הבצק וסוגרים את החצי השני
ויוצרים צורה של חצי ירח
5.מהדקים את שולי הבצק היטב בעזרת מזלג או גלגלת
משוננת ומטגנים בשמן עמוק וחם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון