הוראות הכנה
מרכיבים
3 גביעי יוגורט כבשים
1 שמנת חמוצה 27%
1 מלפפון מגורדת על פומפיה דקה
½ כפית שום כתוש
½ כפית חומץ
1 גבעול שמיר קצוץ
2 כפיות שמן זית
מלח,פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
שלב ראשון:
יש להניח את היוגורט והשמנת בתוך בד שיושב על מסננת לילה שלם בכדי להוציא את כל הנוזלים
את המלפפונים יש לערבב עם מלח ולהניח במסננת גם למשך לילה בכדי להוציא את הנוזלים ,המלח מזרז את הוצאת הנוזלים.
שלב שני:
לאחר מנוחה של לילה יש לערבב את כל החומרים ביחד כולל כל שאר המצרכים שבמתכון והסלט מוכן בזמן ההגשה אפשר להוסיף שמיר קצוץ וטיפטופי שמן זית
סלט טירוקאפטרי-סלט פטה פיקנטי אחד המזטים המוגשים בד"כ עם לחם קלוי בגריל ואוזו.
300 גרם גבינת פטה כבשים.
3 שיני שום
1 פלפל חריף אדום או ירוק טרי
מכניסים לפוד פרוססור את השום והפלפל וטוחנים עד לקבלת מחית ואז מוסיפים את הפטה והמיונז וממשכים לטחון עד לקבלת מחית חלקה ,רצוי להכין יום לפני ההגשה רצוי להגיש עם לחם קלוי או צנימים בליווי מלפפונים ופרוסות עגבניה לצד בירה קרה או אוזו .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון