הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' שעועית אדומה , מושרת במים לפחות 12 שע'.
800 גר' בשר בקר/עגל חתוך לקוביות קטנות.
1 בצל גדול.
3-5 פלפלים אדומים (או ירוקים) חריפים.
1 פלפל אדום מתוק(גמבה).
10-14 שיני שום.
3-4 עגבנית קלופות חתוכות לקוביות.
שמן זית.
צ'ילי טחון.
פלפל שחור ומלח.
כוסברה קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה
בסיר גדול מטגנים עם מעט שמן זית את הבצל,פלפלים והשום.
מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
מטגנים במעט שמן זית את הבשר ומוסיפים לסיר.
מוסיפים תבלינים(לא מלח) ביחד עם השעועית ,מוסיפים מים עד כיסוי התבשיל
מבשלים על אש נמוכה 2-3 שעות.
את המלח רצוי להוסיף שעה אחרי תחילת הבישול ,על מנת שהשעועית תתרכך.
לפני ההגשה לפזר מעט כוסברה קצוצה ולהגיש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון