הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טחון (כתף או צוואר)
500 גר' חזה אווז מעושן
2 קילו שעועית אדומה
3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים
1 פלפל צהוב או אדום חתוך לקוביות (לא חריף)
12 עגבניות טריות
6 שיני שום
1/2 כוס יין אדום
2 פלפלי צ'ילי חריפים
2 כפות אורגנו מיובש
3-4 כפיות תבלין פלפל צ'ילי קצוץ (שאטה) - לפי מידת החריפות המבוקשת...
1 כפית קימל
250 מ"ל ציר בקר (או 1 כוס מים למי שמוכן להתפשר)
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות (2-3 כפות)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
משרים את השעועית האדומה במים במשך 24 שעות.
קוצצים את הבצלים. חותכים את חזה האווז לקוביות קטנות. קוצצים את שיני השום. קוצצים היטב את פלפלי הצ'ילי האדומים הטריים - מי שלא אוהב חריף מאוד מוזמן לסלק את הגרעינים והלבן שבתוך הפלפלים. (להזהר לא לגעת בעיניים או בפה עם האצבעות בזמן הקיצוץ...).
חולטים את העגבניות במים רותחים לדקה, מסלקים את הקליפה וחותכים לקוביות.
בסיר גדול או קדרה מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל. לאחר 3 דקות מוסיפים את השום הקצוץ וקוביות חזה האווז. משחימים את הבצל וסוגרים את חזה האווז. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת כף עץ גדולה. מוסיפים את היין האדום ומצמצמים את הנוזלים במשך 2 דקות.
מוסיפים את הפלפל האדום החריף הקצוץ, הכוסברה, הפטרוזיליה, האורגנו, כפית קימל, פלפל צ'ילי אדום טחון, מעט מלח ופלפל שחור טחון. מערבבים היטב להתמזגות טעמי התבלינים ומבשלים מספר דקות. מוסיפים את קוביות העגבניות, רסק העגבניות והפלפל הצהוב/אדום. מחכים שהתבשיל יבעבע ואז מוסיפים את השעועית האדומה וציר הבקר. מבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי ובוחשים מדי פעם.
בסיום הבישול מתקנים תיבול (מלח, פלפל) ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון