הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טחון עבה (כתף או צוואר)
3 זנבות הודו מעושן חתוך לקוביות
1 קילו שעועית אדומה
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים
1 פלפל צהוב או אדום חתוך לקוביות (לא חריף)
6 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
3 שיני שום
1/4 כוס יין אדום
1 פלפל צ'ילי חריף
1 כף אורגנו מיובש
1 כפית תבלין פלפל צ'ילי קצוץ.
1 כפית קימל
5 כוסות ציר בקר
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כוס כוסברה קצוצה
מלח פלפל שחור גרוס גס
ללחם:
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 ק"ג לחם מלא
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
כ-3 כוסות מים (פשוט להרגיש את הבצק)
אופן ההכנה
משרים את השעועית האדומה במים במשך 24 שעות.
קוצצים את הבצלים. חותכים את חזה האווז לקוביות קטנות. קוצצים את שיני השום. קוצצים היטב את פלפלי הצ'ילי האדומים הטריים - מי שלא אוהב חריף מאוד מוזמן לסלק את הגרעינים והלבן שבתוך הפלפלים. (להזהר לא לגעת בעיניים או בפה עם האצבעות בזמן הקיצוץ...).
חולטים את העגבניות במים רותחים לדקה, מסלקים את הקליפה וחותכים לקוביות.
1.בסיר גדול או קדרה מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל. לאחר 3 דקות מוסיפים את השום הקצוץ וקוביות זנבות ההודו. משחימים את הבצל וסוגרים את זנבות ההודו .
2.מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת כף עץ גדולה. מוסיפים את היין האדום ומצמצמים את הנוזלים במשך 2 דקות.
3.מוסיפים את הפלפל האדום החריף הקצוץ, הכוסברה, הפטרוזיליה, האורגנו, כפית קימל, פלפל צ'ילי אדום טחון, מעט מלח ופלפל שחור טחון. מערבבים היטב ומבשלים מספר דקות. 4.מוסיפים את קוביות העגבניות, רסק העגבניות והפלפל הצהוב/אדום. מחכים שהתבשיל יבעבע ואז מוסיפים את השעועית האדומה וציר הבקר. מבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי ובוחשים מדי פעם.
5.בסיום הבישול מתקנים תיבול (מלח, פלפל) ומגישים בקערית הלחם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון