הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם בשר בקר טחון
300 גרם שעועית שחורה יבשה (שהושרתה במים ללילה שלם)
3 שיני שום קצוצות
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 פלפלים אדומים קצוצים
2 פלפלים ירוקים קצוצים
1 פלפל חריף קצוץ
5 עגבניות טריות קלופות
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
קורט קינמון
3 כפות שמן
½ ליטר מים
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית במים כשעה. בסיר בעל תחתית עבה מטגנים את הבצל והשום כשלוש דקות. לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את הפלפלים ומטגנים יחד תוך ערבוב כ-10 דקות. מוסיפים את העגבניות והבשר ומערבבים. מוסיפים את המים, רסק העגבניות והתבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כחצי שעה. מוסיפים את השעועית המבושלת וממשיכים לבשל 20 דקות נוספות עד שהתבשיל נעשה סמיך. מגישים עם אורז מקסיקני או נאצ'וס.
מגיש:
מקור: מסעדת קולומבוס
שתף את המתכון