צימעס מסורתי עשוי מגזר מתוק לפעמים בתוספת שזיפים או צימוקים. למעשה צימעס הוא כל תבשיל מתוק . יש המבשלים את הצימעס כמעט בלי מים, רק טבעות גזר וסוכר ויש המוסיפים מים . המתכון המוגש כאן מבוסס על טבעות גזר מתוק עם בצקניות מפולפלות, ניגוד מענייןן וטעים. תוספת למאכלי בשר או עוף ואפילו סתם כמנה בפני עצמה.
|
|
צימעס מסורתי עשוי מגזר מתוק לפעמים בתוספת שזיפים או צימוקים. למעשה צימעס הוא כל תבשיל מתוק . יש המבשלים את הצימעס כמעט בלי מים, רק טבעות גזר וסוכר ויש המוסיפים מים . המתכון המוגש כאן מבוסס על טבעות גזר מתוק עם בצקניות מפולפלות, ניגוד מענייןן וטעים. תוספת למאכלי בשר או עוף ואפילו סתם כמנה בפני עצמה.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
10 גזרים
כוס קמח
2 ביצים
2 כפות שמן
פלפל, מלח-לפי הטעם
חצי כוס סוכר
צימוקים- לפי הטעם, לא חובה
כמויות הגזר הן בגדר המלצה וניתן להכפיל או להפחית בכמויות, לפי הטעם והצורך.
אופן ההכנה
פורסים מהגזר פרוסות עגולות בעובי 2-3 מ"מ .מוסיפים לסיר ביחד עם הסוכר. כמות הסוכר היא לפי הטעם, יש המוסיפים ויש הגורעים. כיון שהמתכון הוא בתוספת בצקניות, יש להוסיף מים שיכסו את הגזר.( בצימעס רגיל ניתן להסתפק בכמות מים סמלית או בלעדיה ואז הגזר מקבל זיגוג).כדאי להוסיף מים רותחים, כדי לצמצם את זמן הבישול.
במקביל, מכינים עיסה לבצקניות: קמח, פלפל ומלח , לפי הטעם. מערבבים היטב עם הביצים ומוסיפים 2 כפות שמן ומים , עד שמתקבל בצק לח.( לא עיסה דלילה ולא בצק נוקשה מידי).
מוסיפים בצקניות לסיר עם הגזר והמים הרותחים. ניתן להכין בצקניות קטנות ,כנטיפים או בצורת איטריות רחבות. יש המעדיפים כמות קטנה יותר של בצקניות על פני הגזר ויש כאלה , השמנמנים, שאוהבים יותר בצקניות המבושלות ברוטב המתוק.
מבשלים עד שהגזרים רכים והבצקניות רכות אף הן. ניתן לקרר ולשמור במקרר. (מחממים במיקרו או בסיר ואז יש צורך להוסיף לפעמים מים כדי שלא ייחרך).
ניתן להוסיף לתבשיל חצי שקית צימוקים או מספר שזיפים יבשים. יש המוסיפים מעט תמצית וניל או קינמון.
מגיש:
מקור: אוסטרי
שתף את המתכון