כפי שכתב אהרוני, brפטנט מטורף ויפהפה לציפוי עוגה - שוקולדי וקשיח br brאני אצטט את התהליך , אבל לצורת קפלים ולמיקומם, ולהצבת ציפוי מרובע על עוגה עגולה, או להעתקת הצורה מהציפוי של העוגה של מיקי שמו(עוגת מוצרט כמדומני) - הכל כבר דמיון והתנסות brהכללים ניתנים במדוייק
|
|
כפי שכתב אהרוני, brפטנט מטורף ויפהפה לציפוי עוגה - שוקולדי וקשיח br brאני אצטט את התהליך , אבל לצורת קפלים ולמיקומם, ולהצבת ציפוי מרובע על עוגה עגולה, או להעתקת הצורה מהציפוי של העוגה של מיקי שמו(עוגת מוצרט כמדומני) - הכל כבר דמיון והתנסות brהכללים ניתנים במדוייק
|
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
יריעה של ניילון נצמד או נייר צלופן דק
אופן ההכנה
שמים את קוביות השוקולד בקערה וממיסים על סיר ובו מים רותחים - לתערובת חלקה
בזמן שהשוקולד נמס פורסם על משטח העבודה את הניילון הנצמד או הצלופן
חשוב מאוד שהניילון יהיה מתוח ובלי כפלים ואפשר להעזר בנייר דבק
כמו כן חשוב שהניילון יהיה רחב בכ-15 לפחות מקוטר העוגה
מורידים את קערת השוקולד מהאש. מערבבים בעדינות ובתנועות גדולות ורחבות את השוקולד
המומס במשך כמה דקות עד שהוא פושר וחמים, אך עדיין רך ונוזלי. בזכות הפעולה הזאת ייצא ציפוי השוקןולד מבריק, אחרת יהיה עכור מעט, וחבל.
יוצקים את השוקולד המומס למאכז הניילון ומורחים בכף לעיגול או ריבוע - תלוי בתבנית בה נאפתה העוגה - גדול מאוד
להשתדל שהעיגול יהיה כמה שאפשר אחיד בעוביו ובלי חורים, במיוחד בשוליים , שם יש נטייה לדקיקות יתר. העיגול לא צריך להיות ממש מדוייק, אבל , כאמטר, הוא חייב להיות גדול מקוטר העוגה
להנחת הציפוי משחחרים את טבעת התבנית אבל משאירים את העוגה על התחתית
את העוגה עם התחתית מנחים עם קופסת שימורים , כך שהעוגה תהיה מוגבהת בעצם מעל השולחן.
מרימים את הניילון עם עיגול השוקולד הרך בשתי ידיים ומניחים בעדינות את משטח השוקולד על העוגה, ממש כאילו אתם פורסים מפת משי על השולחן. השתדלו להניח מפת השוקולד ממש במרכז העוגה. עכשיו ברור למה העוגה מונחת על קופסת השימורים , כדי לאפשר לשולי מפת השוקולד ליפול בחופשיות מסביב בלי שהשולחן יפריע.
לוקחים מספריים חדים וגוזרים את הניילון (כן עם השוקולד המרוח על השוליים) סביב סביב כך ש-מפת השוקולד תגיע בדיוק עד חלקה התחתון של העוגה.
משטחים את יריעת הניילון השוקולדית על פני העוגה שתהיה חלקה ככל האפשר, כל עוד השוקולד רך אפשר לסדר קצת את הקפלים הקטנים שמסביב לעוגה
מכניסים את העוגה עם מפת השוקולד ) ואליה עדיין דבוקה מפת הנילון) למקרר למשך חצי שעה
מוציאים את העוגה מהמקרר, מניחים עם השולחן. חשוב מאוד לוודא שציפוי השוקולד כבר נוקשה וקשיח לגמרי. רק אז תופסים בקצה הניילון, קולפים ומסירים אותו בזהירות מעל ציפוי העוגה הנוקשה.
לא להאמין כמה בקלות זה מתקךף
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני-ידיעות
שתף את המתכון