הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לציפס בטטה
6 בטטות בינוניות
שמן לטיגון
לתערובת הקאייגן:
2 כפיות פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית אורגנו
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית אבקת צילי יבש
1 כפית אבקת שום או 1 כפית שום כתוש
1 כפית טימין מיובש
1/2 כפית מלח גס
למיטבל שום חרדל וחזרת לבנה
החומרים
3 חלמוני ביצה )הצהוב(
1 כוס שמןלערך
מעט מיץ לימון
1 כף חרדל דיזון מגורגר
10 שיני שום כתושים
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף שמיר קצוץ
מעט מלח
מעט סוכר
לעידון 3 כפות שמנת חמוצה )לא הכרחי(
(
אופן ההכנה
אופן הכנת הבטטות
1.רוחצים היטב את הבטטות
2.מבשלים על קליפתם כ 3 דקות ניתן לעשות במיקרו
מנקבים עם מזלג את הקליפה ובכלי פלסטיק מכניסים
)ללא מים( למיקרו מכוסה בכיסוי לא אטום ל 3 דקות
בחם מקסימלי
3.פורסים על קליפתם לטבעות בעובי של 1/2 ס"מ
4.מחממים את השמן בסיר עמוק. מטגנים את טבעות הבטטה
בשמן עמוק עד שהם מזהיבים היטב.
5.הכנת רוטב הקאייגן
מערבבים את תערובת הקאייגן בקערה קטנה.
6.מוציאים את טבעות הבטטה המטוגנים מהשמן ומיד
בוזקים עליהם את התערובת הקאייגן.
אופן הכנת מיטבל השום חרדל שמיר וחזרת
1.בקערת בלנדר מוט או בלנדר או מקציף מקציפים את
חלמוני הביצה ומזלפים כף אחר כף את השמן עד
שמיתקבל מיונז מזלפים אט אט את מיץ הלימון והחרדל
דיזון עד אשר מיתקבל מיונז סמיך
2.מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים כמה שניות לעירבוב
3.מעבירים לצלחת הגשה
* אם לבשרי לא להוסיף שמנת
**ניתן להוסיף כפית חזרת לבנה של היינץ )מדהים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון