הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים שלב א':
גוש בשר [רוסטביף או צלי מס'5]
4כפות שמן זית
1 כוס יין לבישול
3 כוסות מים
5 שיני שום
3 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
המצרכים שלב ב':
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול פרוס דק
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 קופסה פטריות קצוצות או טריות
2 גבעולי סלי קצוצים כולל עלים
1 שקית רוטב צלי
ציר הבשר
אופן ההכנה
ההכנה: שלב א'
לטגן את הבשר בשמן עד שהבשר יזהיב, להוציא ולהניח בצד.
בסיר גדול להרתיח את המים, היין ושאר התבלינים.
להכניס את הבשר לסיר ולבשל בערך שעתיים או עד שהבשר רך.
להוציא את הבשר שיתקרר ולפרוס לפרוסות של 1 ס"מ ולסנן את ציר הבשר ולשמור.
ההכנה: שלב ב'
להכניס לסיר שטוח את השמן, הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה, הסלרי והפטריות וממשיכים לטגן על אש קטנה 10 דקות ומידי פעם מערבבים.
מוסיפים 1.1/2 כוסות מציר הבשר, מוסיפים את שקית רוטב הצלי ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
מוסיפים את פרוסות הבשר לסיר כך שהרוטב יכסה את כל פרוסות הבשר ומבשלים על אש בינונית כ- 20 דקות עד לסמיכות הרוטב.
בתאבון.
אלי גרשון...
מגיש:
מקור: אלי גרשון
שתף את המתכון