הוראות הכנה
מרכיבים
1 נתח בשר פאלש פילה (מס' 6) במשקל 1 ק"ג
3 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
4 גזרים חתוכים לשלישים
5 גבעולי סלרי פרוסים גס
4 שיני שום קלופות
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף גרגרי חרדל
2 כפיות מלח גס
1 צנצנת רוטב שזיפים של קנור
חצי כוס מים
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מערבבים את השמן עם המלח הגס, הפלפל הגרוס וגרגרי החרדל. מדללים את הרוטב במים. מורחים את תערובת השמן על הבשר. מסדרים את הירקות בתבנית אפייה ומניחים את הבשר במרכז. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כשעה. מדי רבע שעה מוציאים ושופכים מהנוזלים בתחתית התבנית על הבשר. לאחר שעה פורסים את הבשר לפרוסות בעובי של 2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבנית צליה נקיה ויוצקים מעל את רוטב השזיפים המדולל. מחזירים לתנור, באותו חום לעוד 40 דקות.
מגישים עם הירקות ועם הרוטב.
מגיש:
מקור: חוברת מתכוני הפסח של קנור
שתף את המתכון