הוראות הכנה
מרכיבים
1/3 כוס שמן + 2 כפות
1/3 ק"ג בשר בקר שייטל, חתוך לקוביות
3 בצלים גדולים, פרוסים
6 שיני שום קצוצות
1 כף קמח
1 כף סוכר חום
2 כפות חומץ בן יין
1/2 2 כוסות בירה לבנה
1 כוס מרק עוף צח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
6 נקניקיות צ'וריסו
12 פרוסות בגט קלויות
3 כפות חרדל משובח
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
2. מחממים שליש כוס שמן במחבת כבדה. מטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים עד שהן משחימות. מוציאים ומניחים בקדרה חסינת חום.
3. מוסיפים למחבת את הבצל והשום ומטגנים עד שיזהיבו. מוסיפים את הקמח והסוכר ומטגנים דקה תוך ערבוב.
4. מוסיפים את החומץ, הבירה ומרק העוף ומביאים לרתיחה. מגרדים את תחתית המחבת בעזרת כף עץ. מעבירים את תכולת המחבת לקדרה, מתבלים במלח ובפלפל ומכסים.
5. אופים כשעתיים וחצי בתנור, עד שהבשר רך והרוטב סמיך.
6. דוקרים את הנקניקיות במספר מקומות ומטגנים בשתי כפות השמן הנותרות עד שיזהיבו.
7. מניחים את הנקניקיות על התבשיל, מכסים את הקדרה ואופים יחד כ- 20 דקות נוספות.
8. מגישים עם פרוסות באגט קלויות מרוחות בחרדל.
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון