חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי בשר ביין ופטריות בסיר לחץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי בשר מעודן ביין ופטריות , רך וטעים ומתאים לארוחות חגיגיות.
צלי בשר ביין ופטריות בסיר לחץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי בשר מעודן ביין ופטריות , רך וטעים ומתאים לארוחות חגיגיות.
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג בשר כתף (מספר 5)
3 בצלים חתוכים לקוביות
3-4 כפות שמן זית משובח
4 שיני שום פרוסות
2 תבוליות "ניחוח צלי" של "קנור"
1 כוס יין לבן חצי יבש
1 כוס יין אדום יבש (מרלו)
1 קופסה פטריות שמפיניון שלמות קטנות (כ-230 גרם מסונן)
1 כפית מלח דק
½ כפית פלפל שחור גרוס גס
½1 כוסות מים
אופן ההכנה
להפשיר בשר (קפוא) לילה במקרר. להסיר עור ושומן מיותרים. לפרוס לפרוסות בעובי כ-½1 ס"מ. לטגן את פרוסות הבשר על מחבת רחבה משני הצדדים (עד קבלת סימני חריכה קלים) להסיר מן המחבת לצלחת עם ניר סופג. לחתוך בצלים לקוביות ולהשחים (באותו השמן) לקראת סוף ההשחמה, להוסיף את פרוסות השום לטיגון קל. להעביר את הבצלים והשומים לסיר לחץ עם השמן הנותר. להוסיף את הבשר , היין הלבן והאדום מלח ופלפל. לסנן את פטריות השמפיניון מן הנוזלים ולחצות כל פטריה קטנה לשניים. להוסיף את הפטריות החצויות לסיר לערבב ולהוסיף מים. לפורר את קוביות "ניחוח צלי" ולהוסיף לסיר. לערבב ע"י סיבוב הסיר ולסגור מכסה סיר הלחץ. להביא לרתיחה ועם התחלת הרתיחה להעביר לאש הקטנה ביותר ולבשל 1 שעה.
מגיש: amitsur
מקור: מקורי
שתף את המתכון