הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג בשר מס' 5 (צלי כתף)
1/3 כוס שמן זית
3 כפות רוטב סויה
2 יח' בצל בינוני
3 כפות אבקת "גריל עוף" לטיבול
1 כוס יין לבן יבש (או חצי יבש)
200 גר' שזיפים יבשים מגולענים
1/2 כוס קטשופ
2 כפות חומץ בן יין
4 כפות דבש
חרדל (בכמות שתספיק למריחה על הבשר- מומלץ חרדל דיז'ון חריף)
5-6 עלי דפנה
אופן ההכנה
להפשיר את הבשר חלקית (כדי שאפשר יהיה לחתוך בקלות)
לחתוך לפרוסות עבות (כ- 3 ס"מ ) למרוח כל פרוסה בחרדל מכל הצדדים ולהשאיר בצד.
לפרוס את הבצל לטבעות דקות (אפשר במעבד מזון) לטגן את הבצל הפרוס עם השמן בתוך סיר הלחץ (מכסה פתוח) עד שמשחים יפה.
בזמן שהבצל מטוגן בסיר, להכין תערובת מכל המרכיבים לעיל (חוץ מהשזיפים). כאשר הבצל השחים להוסיף את התערובת ואת הבשר המרוח בחרדל ולערבב (ע"י נעור בתנועות סיבוביות עדינות של סיר הלחץ) להשלים תוספת מים עד גובה פני הבשר ולהוסיף את השזיפים.
לסגור מכסה סיר הלחץ ולהשאיר לבישול עד רתיחה. להנמיך את האש למצב רתיחה עדינה ולבשל כך 50 דקות.
בגמר הבשול - לכבות את האש , לשחרר לחץ בזהירות ולפתוח את הסיר.
להוציא את הבשר בכף מחוררת לאכסן את הרוטב (אפשר לסנן לפני אכסון) ולהשתמש ברוטב
להוספה על אורז לבן מבושל שילווה את המנה באופן מושלם.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון