הוראות הכנה
מרכיבים
2 קילוגרם בשר כתף
2 בצלים
2 גזרים פרוסים
5 שיני שום כתושות
2 עלי דפנה
מעט פלפל אנגלי
מעט מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
צולים בסיר עם מעט שמן את נתח הבשר ועם בצל אחד קצוץ, שיני השום ומעט מלח עד למצב השחמה. מוסיפים מעט מים ומשחימים מכל צד עד לקבלת גוון כהה מאד (את הפעולה מבצעים עד להגעת הגוון הרצוי).
אחרי השחמה מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומוסיפים את שאר המרכיבים (הגזרים, בצל פרוס, עלי הדפנה, מלח ופלפל). מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. כעבור שעתיים מקררים את סיר הבשר ומכניסים למקרר למס' שעות.
לפני ההגשה פורסים את הבשר לפרוסות ויוצקים מעל את הרוטב שנוצר מסביבו. מגישים את הצלי קר בליווי הירקות.
מגיש:
מקור: באדיבות מסעדת סנדר
שתף את המתכון