הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג כתף בקר
ראש שום קלוף (כ-15 שיני שום)
3 כפות חרדל (עדיף גרגירים)
3 כפות דבש
1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כפית עלי טימין, טריים וקצוצים
מלח
פלפל שחור טרי, גרוס גס
מעט שמן לטיגון (זית או קנולה)
5-6 בצלים בינוניים, קלופים ומחולקים לרבעים או לרצועות
3 גזרים, קלופים ופרוסים (קוביות של 1 ס"מ)
1 גבעול סלרי קצוץ
2 כוסות ציר בקר
2 כוסות יין אדום
אופן ההכנה
מספיגים את רטיבות הבשר ע"י נייר סופג. יוצרים בנתח כ-15 חריצים (עד לאמצע הנתח) ולתוכם דוחפים פטרוזיליה קצוצה ושיני שום (לחצות אם הן גדולות).
מערבבים את החרדל, דבש, ג'ינג'ר וטימין בקערה, מעסים את המרינדה על נתח הבשר ומוסיפים מלח ופלפל גס. מכניסים למקרר למשך מס' שעות, לספיגת הטעמים. חצי שעה לפני הבישול יש להוציא מהמקרר.
על להבה גדולה משחימים את נתח הכתף מכל הצדדים בסיר גדול, כך שהבשר "ייסגר" ולא יאבד מעסיסיותו. מוציאים את הבשר ומניחים בקערה בצד.
לסיר בו הכנו את הבשר נוסיף עוד שמן ונשחים את הבצלים, הגזר, הסלרי ושיני השום שנותרו. מחזירים את הכתף לסיר, מוסיפים את היין וציר הבקר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעתיים. יש להפוך את הבקר מדי רבע שעה ובמידת הצורך להוסיף עוד יין. 2 דקות לפני הסיום מוסיפים עוד פטרוזיליה קצוצה.
חותכים לפרוסות ומגישים. בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון