הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר לצלי רצוי צאך או צוואר
1 כוס שעועית שחורה שהושרתה במים ללילה
1 כוס קמח
קופסאת רסק קטנה
2 כוסות ציר בשר או 2 כוסות מרק בשר מאבקת מרק
6 גזרים מקולפים
1 בצל קצוץ
3 שיני שום לחוצות
2 פילפלי צילי או 1 כפית צילי טחון
כף גרגירי כמון
פלפל שחור גרוס עבה
מלח
שמן זית
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מפזרים את הקמח
2. משמנים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור את הבשר
3. מעבירים לקמח ומקמחים היטב את נתח הבשר
4. בסיר גדול עם 3 כפות שמן זית סוגרים את נתח הבשר עד הזהבה כ 3 דקות לכל צד.
5. מוצאים את נתח הבשר ומניחים בצד
6. מוסיפים לסיר עוד כף שמן את הבצל הקצוץ,גרעיני הכמון, הפלפלים החריפים, מלח ופלפל
שחור גרוס עבה ומטגנים מס דקות עד לשקיפות הבצל מוסיפים את שיני השום.
7. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים מעט עד שזה מתחיל להדבק לתחתית
8. מוסיפים 1/2 כוס מרק בשר ומגרדים היטב את התחתית עם כף עץ
9. מוסיפים את נתח הבשר מעליו מסדרים את הגזרים ואת השעועית השחורה
10. ממלאים עם ציר הבשר עד לגובה של 80% מהתוכן ומביאים לרתיחה
11. מנמיכים לאש קטנה ל 3 שעות.
מגישים בליווי אורז לבן
מגיש:
מקור: שף קיט סנו
שתף את המתכון