הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג בשר עגל לצלי ("עגל הגולן" קפוא)
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול
½ כפית מלח דק
1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות
1 כוס יין אדום יבש
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות "קנור"
½1 כוסות מים
1 קובייה "ניחוח צלי" של "קנור"
½ כפית אבקת קארי
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור גרוס גס (לא חובה)
אופן ההכנה
להפשיר את הבשר במקרר לפחות 24 שעות עד שהשכבה העליונה רכה למגע.
להוציא מן המקרר ולחתוך לאורך הגוש ואח"כ לחתוך כל חצי לפרוסות בעובי 1-½1 ס"מ.
לטגן את הפרוסות במחבת עם שמן הזית 2-3 דקות מכל צד ולהוציא לצלחת עם נייר סופג. לחתוך את הבצל לקוביות או פרוסות דקות ולטגן , עד שקיפות , באותו השמן שבו טוגן הבשר. לחתוך מן הפטריות את הקנים ולפרוס לפרוסות דקות. להוסיף לבצל במחבת לערבב ולטגן 2 -3 דקות. להעביר את הבשר לסיר לחץ ולהוסיף את הבצל והפטריות. לגרד קובית ניחוח צלי לסיר ולהוסיף יין ומים ואבקת מרק פטריות. לתבל במלח פלפל פפריקה וקארי . לערבב בסיר ע"י הרמה וסבוב . לסגור את הסיר ולהביא לרתיחה. להעביר את סיר הלחץ לאש הקטנה ביותר כך שתמשך הרתיחה העדינה .
לבשל במשך 1 שעה . לשחרר לחץ בזהירות ולפתוח את הסיר. לתת להתקרר כ-5 דקות ולהגיש עם תוספת חמה. (תפוחי אדמה פירה או אורז לבן).
בתיאבון !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון