חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי עוף ותפו"א עם רוזמרין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי עוף ותפו"א עם רוזמרין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
עוף שלם (נקי משומנים ונוצות) או 4-5 רבעי עוף
1 בצל גדול מקולף חתוך לקוביות גדולות
5-6 שיניי שום או יותר לפי הטעם כתושים
6-8 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לרבעים
2 ענפי רוזמרין טרי שלמים או 2-3 כפות רוזמרין יבש
2-3 כפות שמן זית אפשר כל שמן אחר
פלפל שחור
1-2 כף אבקה בטעם עוף
מלח רק לאחר טעימה (אבקת המרק ממליחה את האוכל)
אופן ההכנה
סיר גבוה עם מכסה (4-5 ליטר)
לחמם את השמן ולהוסיף את הבצל לטגן קלות עד לשקיפות של הבצל
ליבש את העוף בנייר להוסיף את העוף לבצל לחכות עד שהעוף משחים קלות ולהפוך צד
כך לטגן את העוף מכל צדדיו.
לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל על אש קטנה 10-15 דקות
להתבונן מידי פעם במידה וחסר נוזלים יש להוסיף קצת מים חמים (העוף עצמו אמור להגיר
נוזלים)
להוסיף את פלפל השחור האבקת מרק הרוזמרין והשום להפוך בעדינות את העוף הצד של החזה צריך להיות כלפי מטה , לטעום את הרוטב להוסיף מלח במידת הצורך.
להוסיף את תפוחי האדמה מעל העוף
לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל עד שתפוחי האדמה מוכנים.
להרים את המכסה ולבשל עוד כ-10 דקות עד שתפוחי האדמה יקבלו צבע חום בהיר.
להגיש עם סלט חסה או כרוב
מגיש: shoshig
מקור:
שתף את המתכון