הוראות הכנה
מרכיבים
8 צלעות טלה
לשמן זית קלמטה: 1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
⅓ כוס שמן זית כתית מעולה
1 כפית קליפת לימו מגוררת דק
½ כפית רוזמרין קצוץ
1 כפית חומץ שרי
לתערובת תבלינים: 2 בצלי שאלוט קצוצים
1 כפית טימין
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון טחון
1 כף זרעי כמון
1 כפית שמן זית
להגשה: מעט חומץ בלסמי
צימוקים לבנים
אופן ההכנה
טוחנים במעבד מזון את הזיתים דק מאד. תוך כדי טחינה מזליפים שמן זית ומוסיפים רוזמרין, חומץ וקליפת לימון עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לכלי ומכניסים למקרר למשך הלילה.
מערבבים את תערובת התבלינים היטב. מורחים את הצלעות בתערובת וצולים על מחבת כל צלע שתי דקות מכל צד.
מניחים ארבע צלעות לכל סועד לצד סלט חסה, עלי משי וצ'יפס דק. מזליפים על הצלעות שמן קלמטה. מעל החסה מזליפים שמן זית קלמטה וחומץ בלסמי. מפזרים מעט צימוקים.
מגיש:
מקור: שף מארק שולמן ממסעדת טאטי
שתף את המתכון