הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג צלעות טלה
¼ כוס דבש
2 חלמונים
½ קילו תפוח אדמה חתוך לקוביות
200 מ"ל שמן סויה
מיץ מלימון שלם
½ צרור עירית
¼ כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
כמון
אופן ההכנה
1. מפרידים 2 חלמונים לקערה, מוזגים את כל השמן באיטיות תוך כדי טריפה, עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את מיץ הלימון, העירית הקצוצה והצ'ילי. מוסיפים קורט מלח וקורט פלפל ומערבבים.
2. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים עד לחצי ריכוך.
3. מטגנים את קוביות תפוחי האדמה בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לרוטב ומערבבים.
4. משמנים את צלעות הטלה בשמן זית ומתבלים בפלפל, מלח וכמון.
5. צורבים את הצלעות משני הצדדים על מחבת חמה מאוד ומכניסים אותן ל-6 דקות לתנור בטמפרטורה של 180°c
5. מניחים את תפו"א ברוטב על צלחת ומעל מניחים את הצלעות ויוצקים דבש מעליהן.
מגיש:
מקור: של ציפור
שתף את המתכון