חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלעות כבש בריזוטו סלק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלעות כבש בריזוטו סלק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 צלעות כבש מחוברות
כוס יין אדום
כוס ציר כבש
20 גרגרי הל
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 כוסות אורז מסוג ריזוטו (אורז עגול)
½ כוס יין לבן יבש
½1 כוסות ציר עוף
קוביות מסלק אחד אשר נצלו בגריל
¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת
½ כוס אפונה מבושלת
25 גרם חמאה
חופן תרד טרי
אופן ההכנה
ממליחים ומפלפלים את צלעות הכבש ואוטמים אותן בגריל כ- 4 דקות מכל צד, ופורסים את הצלעות. מחממים בסיר קטן את היין האדום, ציר הכבש וההל עד אשר נשאר רבע מכמות הנוזלים. מחממים במחבת משומנת בצל ושום עד אשר הבצל הופך שקוף. מוסיפים את הריזוטו ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את היין הלבן ומספיגים אותו באורז. לאחר שנספג מוסיפים את ציר העוף ומערבבים באופן רצוף. מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות ומערבבים מדי פעם, אם הריזוטו סופג את כל הנוזלים והופך יבש יש להוסיף מעט מים. מוסיפים את קוביות הסלק ולאחר שהריזוטו הופך אדום מוסיפים את הפרמזן והאפונה. מסיימים עם מעט חמאה לעיבוי והעשרת הטעם. מחזירים את הצלעות הפרוסות לגריל לעוד 4 דקות מכל צד.
חולטים מעט תרד במים רותחים ומניחים במרכז הצלחת. על התרד מניחים את הריזוטו ועליו מסדרים יפה את צלעות הכבש. יוצקים על הצלעות את היין האדום המצומצם עם ציר הכבש ומגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון