הוראות הכנה
מרכיבים
12 צלעות חזיר
2 כפות שמן זית
שורש זנגביל פרוס וקצוץ לגפרורים עבים.
3 שיני שום קצוצות
כפית צ'ילי גרוס
2 כפיות פלפל סצ'ואן
4 כוכבי אניס
1/2 כוס דבש לפחות
1/2 כוס סויה לפחות
2 כפות חומץ יפני
300 מ"ל יין אורז (או שרי יבש אם אין)
6-8 בצל ירוק קצוץ לטבעות
400 מ"ל ציר עוף פשוט
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. ממליחים ומפלפלים את הצלעות תוך עיסוי
2. בתוך תבנית שיושבת על הגז מסדרים את הצלעות עם 2 כפות שמ"ז. משחימים את הצלעות היטב, לצבע יפה.
3. מוסיפים זנגביל ושיני שום, וממשיכים בקירמול
4. מפזרים גם צ'ילי, פלפל סצו'אן, כוכבי אניס, דבש, סויה, חומץ, יין אורז וכשהכל רותח, טועמים ומתקנים תיבול.
5. מפזרים בצל ירוק, ומוסיפים את ציר המרק.
6. מכניסים לתנור חם ל-180 מעלות ל-30 דקות.
7. הופכים את הצלעות, ומשיכים עוד 30 דקות.
8. מחזירים את התבנית על להבת גז גבוה, ומייבשים את הנוזלים לגלזורה.
9. אפשר להכין יום או יותר לפני ההגשה, הטעם רק משתבח. לפני ההגשה מחממים בתנור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון