חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צמה מבצק עלים ממולאת בפטריות ובצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צמה מבצק עלים ממולאת בפטריות ובצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חבילה של 1 ק"ג בצק עלים קפוא שהופשר
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
250 גרם פטריות פורטבלו פרוסות
250 גרם פטריות יער (ירדן) מנוקות ופרוסות
1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
1 בצל חצוי ופרוס דק
3 בצלים ירוקים פרוסים
כפית וחצי אבקת קארי
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
1 ביצה טרופה
מעט שומשום
אופן ההכנה
במחבת גדולה מחממים את השמן. לאחר שהשמן חם מוסיפים את הבצל הלבן והסגול ומטגנים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כשלוש דקות תוך ערבוב. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים כדקה נוספת תוך כדי ערבוב. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה נוספת תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים.
מקמחים מעט את משטח העבודה. פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו לשלוש רצועות שוות לאורך (!).מרדדים כל רצועה בנפרד לדף ארוך ודק בעובי של כמ"מ אחד עד שני מ"מ. מסדרים שליש ממלית הפטריות והבצל לאורת פס הבצק המרודד וסוגרים בעדינות תוך כדי גלגול הבצק כך שנוצר מעין גליל ארוך ממולא במלית פטריות ובצל. מהדקים היטב את קצוות גליל הבצק. חוזרים על הפעולות גם בשני פסי הבצק הנותרים.
מניחים את גלילי הבצק אחד ליד השני ושוזרים אותם אחד בשני ליצירת מעין צמה. מעבירים את "צמת" הבצק לתבנית משומנת (אם התבנית קצרה מדי ניתן או לחתוך את הצמה לשניים או לקפלה בתבנית). מברישים היטב את חלקה העליון של הצמה בביצה טרופה ומפזרים שומשום מלמעלה.
מכניסים את הצמה לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות או עד שהבצק משחים יפה.
מגישים חם פרוס או שלם לפריסה עצמית.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון