הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים
½ כוס (100 גרם) סוכר
¾ כוס (105 גרם) קמח
½ כפית אבקת אפייה
3 כפיות תמצית וניל
300 גרם שקדים קלופים קלויים, קצוצים גס
300 גרם משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות
תבנית אפייה מאורכת 10X30 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-180°c. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כ-2 דקות. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, תמצית הווניל, השקדים והמשמשים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים. אופים (180°c) במשך כ-40 דקות , עד שהעוגה הופכת קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים מן התנור (לא מכבים אותו) ומצננים.
3. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (150°c). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה פורסים את העוגה לפרוסות דקות בעובי 3-4 מ"מ ומסדרים אותן בתבנית אחת ליד השנייה. אופים (150°c) במשך 15-20 דקות , עד לקבלת צבע זהוב. מצננים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מיני שף -עתון לאשה
שתף את המתכון