חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צנימים של שקדים ומשמשים מיובשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פריכים ועדינים, מתאימים לט"ו בשבט וגם לשאר הימים.
צנימים של שקדים ומשמשים מיובשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פריכים ועדינים, מתאימים לט"ו בשבט וגם לשאר הימים.
הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים
½ כוס (100 גרם) סוכר
¾ כוס (105 גרם) קמח
½ כפית אבקת אפייה
3 כפיות תמצית וניל
300 גרם שקדים קלופים קלויים, קצוצים גס
300 גרם משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות
תבנית אפייה מאורכת 10X30 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-180°c. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כ-2 דקות. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, תמצית הווניל, השקדים והמשמשים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים. אופים (180°c) במשך כ-40 דקות , עד שהעוגה הופכת קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים מן התנור (לא מכבים אותו) ומצננים.
3. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (150°c). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה פורסים את העוגה לפרוסות דקות בעובי 3-4 מ"מ ומסדרים אותן בתבנית אחת ליד השנייה. אופים (150°c) במשך 15-20 דקות , עד לקבלת צבע זהוב. מצננים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מיני שף -עתון לאשה
שתף את המתכון