חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צפוי שוקולד משובח-לעוגות וכדורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צפוי השוקולד הזה מנצח בגדול הרבה צפויים מאותה משפחה. brמתאים לעוגת מצות בשכבות לפסח או לכדורי שוקולד מקושטים או לצפוי עוגות. brמי שמנסה אותו - ישכח מצפויי שוקולד אחרים (למרות שהוא עתיר קלוריות)
צפוי שוקולד משובח-לעוגות וכדורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צפוי השוקולד הזה מנצח בגדול הרבה צפויים מאותה משפחה. brמתאים לעוגת מצות בשכבות לפסח או לכדורי שוקולד מקושטים או לצפוי עוגות. brמי שמנסה אותו - ישכח מצפויי שוקולד אחרים (למרות שהוא עתיר קלוריות)
הוראות הכנה
מרכיבים
1 מיכל שמנת לקצפת (אפשר להחליף בשמנת לבישול 15%)
400 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמצית ווניל
1 כפית ליקר דובדבנים (או ליקר אחר או קוניאק)
אופן ההכנה
לחמם את השמנת בסיר עד תחילת הרתיחה ולכבות את האש.
לשבור את השוקולד לקוביות ולהמיס בשמנת החמה תוך בחישה מתמדת,עד המסה מלאה.
להוסיף את הווניל והליקר (או קוניאק) ולבחוש היטב.
לקרר מעט ולצקת על העוגה.
כדורי שוקולד מצופים
אם מקררים את צפוי השוקולד במקרר למשך מספר שעות עד שנקרש, אפשר ליצור כדורי שוקולד ולצפות אותם בקוקוס טחון, או בסוכריות צבעוניות לקישוט עוגות. (או בכל פרורי צפוי מתוקים כלשהם).
הערה:
לאחר שהתערובת התקררה והתקשתה מעט ,ניתן לקבל מרקם אוורירי ובהיר יותר ללא פגיעה באיכות הטעם, ע"י עיבוד במיקסר וערבוב כמו הקצפה עד שהתערובת נעשית בהירה יותר.
לקרר מעט אחרי הערבוב (במקרר) עד שהתערובת נוחה לעשיית כדורי שוקולד.
חשוב מאד:
תערובת השוקולד מתרככת ונמסה די מהר (זה גם סוד הטעם המעולה- "נמס בפה") ולכן יש לעבוד מהר בזמן יצירת הכדורים וצפויים. לאחר הצפוי להחזיר למקרר.
להוציא מהמקרר רק לפני ההגשה לאורחים -אפשר להגיש בעטרות נייר .
מגיש: amitsur
מקור: אסתר אהרוני
שתף את המתכון