הוראות הכנה
מרכיבים
1 מיכל שמנת לקצפת (אפשר להחליף בשמנת לבישול 15%)
400 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמצית ווניל
1 כפית ליקר דובדבנים (או ליקר אחר או קוניאק)
אופן ההכנה
לחמם את השמנת בסיר עד תחילת הרתיחה ולכבות את האש.
לשבור את השוקולד לקוביות ולהמיס בשמנת החמה תוך בחישה מתמדת,עד המסה מלאה.
להוסיף את הווניל והליקר (או קוניאק) ולבחוש היטב.
לקרר מעט ולצקת על העוגה.
כדורי שוקולד מצופים
אם מקררים את צפוי השוקולד במקרר למשך מספר שעות עד שנקרש, אפשר ליצור כדורי שוקולד ולצפות אותם בקוקוס טחון, או בסוכריות צבעוניות לקישוט עוגות. (או בכל פרורי צפוי מתוקים כלשהם).
הערה:
לאחר שהתערובת התקררה והתקשתה מעט ,ניתן לקבל מרקם אוורירי ובהיר יותר ללא פגיעה באיכות הטעם, ע"י עיבוד במיקסר וערבוב כמו הקצפה עד שהתערובת נעשית בהירה יותר.
לקרר מעט אחרי הערבוב (במקרר) עד שהתערובת נוחה לעשיית כדורי שוקולד.
חשוב מאד:
תערובת השוקולד מתרככת ונמסה די מהר (זה גם סוד הטעם המעולה- "נמס בפה") ולכן יש לעבוד מהר בזמן יצירת הכדורים וצפויים. לאחר הצפוי להחזיר למקרר.
להוציא מהמקרר רק לפני ההגשה לאורחים -אפשר להגיש בעטרות נייר .
מגיש:
מקור: אסתר אהרוני
שתף את המתכון