הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים גדולים
1 קופסה עגבניות משומרות, או 7 עגבניות טריות
3 גבעולי סלרי קצוצים
250 גרם זיתים שחורים, מגולענים וחתוכים לטבעות
1/4 כוס צלפים
2 בצלים יבשים בינוניים, חתוכים לחתיכות קטנות
2 שיני שום מעוכות
1/2 כוס צנוברים
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
2 כפיות סוכר
3/4 כוס שמן זית
3 פלפלוני קיינה
מלח
אופן ההכנה
חותכים את החצילים לקוביות (מבלי לקלפם).
מטגנים את החצילים בשמן (הכל בפעם אחת) עד שהם מתרככים.
מוציאים את החצילים מהסיר ומכניסים לאותו שמן את הבצלים והשום.
מוסיפים את העגבניות, הזיתים, הסלרי.
מבשלים כ-20 דקות עד שהכל מתרכך ומוסיפים את החצילים, הצלפים והצנוברים.
בסיר אחר מחממים את החומץ והסוכר, עד אשר הסוכר נמס. כאשר הסוכר נמס, שופכים את הנוזל על התבשיל.
מתבלים לפי הטעם ומבשלים 20 דקות נוספות.
מגישים כתוספת לארוחה או כממרח לקרוסטיני.
מגיש:
מקור: בשיתוף עם - אתר האוכל של ג`אקומו
שתף את המתכון