הוראות הכנה
מרכיבים
155 גרם קמח רגיל (1 ו1/4 כוס)
20 גרם אבקת קקאו (1/3 כוס)
3/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
125 גרם סוכר (1/2 כוס)
105 גרם סוכר חום (1/2 כוס)
60 גרם חמאה לא מלוחה (טיפה יותר מ-1/2 חבילה)
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
125 מ"ל מים פושרים (1/2 כוס)
60 מ"ל חלב 3% (1/4 כוס)
לציפוי:
300 מ"ל שמנת מתוקה (1 ו1/4 חבילה)
1 וחצי כפות אבקת סוכר
3 טיפות צבע מאכל טבעי ירוק
35 גרם אגוזי פיסטוק קצוצים היטב (1 כף)
אגוזי פיסטוק חתוכים גס לקישוט
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה קמח, אבקת קקאו, סודה, מים ומלח.
2. בקערה נפרדת מקציפים במהירות בינונית/גבוהה את החמאה ושני סוגי הסוכר עד אווריריות, מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הביצה והווניל.
3. מוסיפים בהדרגתיות את תערובת הקמח ב-3 פעמים ואת החלב בפעמיים. ברגע שעורבבו, מערבלים את התערובת במהירות בינונית/גבוהה למשך 30 שניות.
4. מחלקים את הבלילה באופן שווה במנז'טים עד ל-3/4 מילוי החור. אופים למשך 25 דקות עד צבע זהב בהיר ובודקים שמוכן בעזרת הכנסת קיסם למרכז הקאפקייק (הוא צריך לצאת נקי).
5. מקררים את הקאפקייקס ומכינים את הציפוי.
6. מקציפים יחד את השמנת, אבקת הסוכר וצבע המאכל, עד לקבלת קצף יציב.
7. מוסיפים את הפיסטוק הקצוץ בתנועות קיפול. מצפים את הקאפקייקס בעזרת שק זילוף או סכין. מקשטים עם אגוזי פיסטוק קצוצים מלמעלה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון