חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קארי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון בסיסי לקארי שמתאים לכל מה שיש בבית הולך טוב עם או בלי בשר/דגים/עוף
קארי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון בסיסי לקארי שמתאים לכל מה שיש בבית הולך טוב עם או בלי בשר/דגים/עוף
הוראות הכנה
מרכיבים
בצל גדול קצוץ דק
3-4 שיני שום כתושות
ירקות (תפ"א קוביות, גזר, כרובית מופרדת לפרחים ובכלל איזה ירק שאוהבים - הולך מעולה עם לקט ירקות קפוא)
שעועית ירוקה, גרגירי חומוס, ברוקולי וכו'
כוסברה
חלב קוקוס (יש משומר בפחיות)
פלפל ירוק חריף
צ'ילי גרוס
אבקת קארי
כורכום
כמון
מלח
אפשר להוסיף זרעי כמון,כוסברה וחרדל כפית מכל אחד (לטגן לפני הכל ואז לפי ההוראות)
שמן חמניות
4-5 כפות עגבניות מרוסקות
½ מיכל שמנת לבישול
½ כפית שמן סומסום
עוף/דג/מאכלי ים/בשר לסוגיו
אופן ההכנה
יוצקים שמן חמניות בסיר חם ומטגנים את הבצל והשום.
כשמזהיב, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את הירקות ומערבבים עד שכל הירקות "מצופים" בתבלינים.
מוסיפים את החלב קוקוס ואת השמנת ומעל הכל מוסיפים ¼ כוס מים.
מנמיכים את האש ומערבבים מדי פעם עד שכל הירקות רכים אבל לא מתפוררים.
בינתיים מכינים אורז לבן.
לאחר שהכל מוכן זורים חופן מלא של כוסברה ומבשלים עוד 2-3 דקות.
מגיש: winston
מקור:
שתף את המתכון