הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
לבצק:
25 גרם שמרים טריים "שמרית"או 13 גרם שמרים יבשים
350 מ"ל מים
500 גרם קמח
1/2 כף מלח
1/2 כפית סוכר
לעגבניות:
עגבניות רצוי מזן "תמר" לעצלנים ניתן לרכוש עגבניות מיובשות בשמן
זית
שמן זית
לקבאב:
1/2 ק"ג בשר טחון וקצת שמן )רצוי צוואר או חזה(
1/2 בצל, קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
מלח
כף צנובר קלוי
שמן זית
להגשה:
שמן זית
שום
טחינה גולמית רצוי קראוון או היונה
)ניתן לרכוש בשווקים(
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק
1.ממיסים את השמרים בכמה כפות מהמים כ- 10 דקות.
שמים את הקמח בקערה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים
לתוכה את השמרים המומסים. מוסיפים את המלח
והסוכר. מתחילים ללוש בידיים ומוסיפים את המים
בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק, לאחר כ- 10 דקות.
מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה כשעה, עד שהבצק
מכפיל את נפחו.
2.מוציאים את הבצק מהקערה. מעבירים למשטח מקומח,
לשים רגע להוצאת האויר ומחלקים את הבצק ל- 2
כדורים. מניחים במגש, מכסים במגבת לחה ומניחים
לתפיחה נוספת כחצי שעה.
3.מכינים את העגבניות: מחממים את התנור לחום נמוך
) 100 מעלות(. חולטים את העגבניות במים רותחים
כ- 2 דקות וקולפים. חוצים את העגבניות ומניחים
בתבנית משומנת במעט שמן זית ומעט מלח גס. אופים
כך 3 שעות.
4.מכינים את הקבאב: שמים את הבשר, הבצל והפטרוזיליה
בקערה ולשים כמה דקות. מתבלים במלח ולשים שוב.
משמנים את הידיים בשמן זית וצרים קציצות. מחממים
היטב מחבת פסים מברזל )או פלטה( ללא שומן. מטגנים
את הקציצות כ- 2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
5.הכנת הפיתות: מניחים מחבת גדול רצוי מיציקת ברזל
או מטפלון על להבת הגז ומחממים היטב.
6.מניחים כדור בצק על משטח העבודה. יוצקים עליו מעט
שמן. משמנים גם את הידיים ומשטחים את הכדור
)"פותחים"( לעלה עגול. מניחים את העלה על המחבת
החם. ממתינים דקה או שתיים, עד שהעלה מתנפח
ושוליו מתחילים להיחרך. הופכים וממתינים עוד
כדקה. מעבירים מייד לצלחת הגשה גדולה.
7.יוצקים על הפיתה מעט שמן זית, כותשים עליה שן שום
ומעסים את השמן והשום לתוך הפיתה. מטגנים ומכינים
את הפיתה השנייה באותה צורה.
8.להגשה: מניחים על כל פיתה חצי מכמות הקציצות.
מפזרים בין הקציצות חופן פטרוזליה קצוצה
ומהעגבניות המיובשות. יוצקים מעט טחינה גולמית
מדוללת בקצת מים ומגישים מייד
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון