הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טחון (80%% רזה, שמנה 20%)
1/2 כוס מים
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
2 כפיות סודה לשתיה
1-2 כפות מיץ לימון
1 בצל בינוני, מגורר
2 שיני שום, טחון
1 כף פלפל שחור
1 כף אורגנו עלים
1 כפית כמון אבקת
אופן ההכנה
1. לעיסת הבשר
בקערה רחבה מניחים בשר בקר טחון, מים, שמן ומלח ופלפל מערבבים את זה במשך 5 דקות, מעבירים את זה למקרר ללילה או 6 שעות לפחות.
מוציאים מהמקרר ומערבבים סודה לשתיה מיץ לימון בכוס קטנה ויוצקים מעל תערובת הבשר הטחון. מוסיפים את הבצל המגורר ושאר התבלינים עוטפים בניילון ומחזירים למקרר לשעה לפחות.
2. ליצירת הקציצה
לוקחים חתיכות של בשר טחון בגודל אגוז ומגלגלים לכדורים קטנים, לקבלת צורה אצבע שמנה.
3. להכנה
אתה יכול לזרוק אותם על הגריל, או לצלות אותם עד שהם מבושלים בצד אחד ולאחר מכן להפוך אותם, או לבשל אותם על מחבת טפלון על שני הצדדים על מדיום ללא שמן.
הערות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון